hu  :  Bevezetés

Bevezetés - Fáraó Hengerek


       A hetvenes évek közepén a Kaukázuson túli vidéken Dobrovszkij, R. és Kovtun, V. olyan információhoz jutottak, amely megoldotta a Fáraó hengerek titkát – mely két rövid hengerszerű tárgy néhány ókori egyiptomi szobor kezében.
        Nem kevés munkába tellett, hogy a technológiának megfelelő, titokzatos hengereket megalkossuk. Ezek a hengerformájú kis tárgyak, melyek rézből és cinkből készültek. A hengereken belül speciálisan megmunkált töltőanyagok vannak, melyek alapja a kőszén és a vas-mágnes.
       Mind a négy alapvető komponens, mely a Fáraó hengereket alkotja, jól ismert a modern gyógyászatban és emberemlékezet óta használja az ember különböző betegségek gyógyítására.
       RÉZ.   A réz alkalmazása fájdalmat csökkent, aktivizálja a fehérvérsejt funkcióit, meggyorsítja a víz- és tápanyagcserét, segít a normális alvás biztosításában, csökkenti a hőmérsékletet, vérzést gátló hatása van, megnyugtatja az idegrendszert és segít a legkülönbözőbb eredetű gyulladásos folyamatok gyógyításában.
     A réz alkalmazásával gyógyítható betegségek közé tartoznak: a krónikus fülgyulladás, húgyhólyaggyulladás, vesegyulladás, arcüreggyulladás, ízületi gyulladás, érrendszeri megbetegedések, infarktus utáni állapot, gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, gyomorhurut, vastagbélgyulladás, reumatikus ízületi gyulladás.
        A legutóbbi vizsgálatok tapasztalatai alapján a réz semlegesíti a rákos betegek besugárzásakor keletkezett kóros hatásokat.
     CINK.   Jelentős hatással van az agyalapi mirigy, a hasnyálmirigy és a nemi mirigyek működésére, a szervezet hormonális rendszere révén szabályozza a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét. A cink sóit használják az idegösszeroppanás, nagymértékű fáradékonyság, növésben való elmaradás, fejfájás, cukorbaj, idegzsába, érelmeszesedés (szórakozott szklerózis), reuma, gyomor-hurut, kötőhártya-gyulladás esetén.
        Megjegyzés:  A RÉZ és a CINK a 12 legfontosabb mikroelem közé tartozik, mely nélkül nem létezhet az ember.
        MÁGNESEK.   Az ókor Egyiptomban a „Gór isten csontjainak” tartották. A csontvelő gyulladásnál, érrendszeri megbetegedéseknél, magas vérnyomás, túlterheltség okozta fejfájásnál, stresszes állapotban, az akklimatizáció során az alkalmazkodási készség növelésére, szélsőséges időjárás-változás esetén és sokrétű geofizikai hatások napjain. Széles körben ismeretes a mágnesezett víz gyógyító hatása.
        SZÉN.   Magas- és alacsonyrendű növények átalakulása révén létrejött termék. 50%-os ásványi keveréket tartalmaz. Kitűnő abszorbens. Egyiptomban a test és lélek „szennytől való megtisztítására használták.”