ro  :  Lucrul cu cilindrii pentru ...

Lucrul cu Cilindrii Faraonului pentru însănătoşire


     Dacă aveţi probleme de sănătate, mai ales dacă acestea sunt vechi, atunci începeţi lucrul cu Cilindrii Faraonului din poziţiile curative, care au la bază metoda cercului polarităţilor. Toate poziţiile curative nu conferă un aflux de forţă vitală, ci refac circuitul normal al energiei prin canalele energetice din corpul dvs. şi refac polaritatea celulelor şi porţiunilor corpului.
     Poziţiile curative pregătesc organismul spre asimilarea acelei forţe vitale care vă inundă în poziţia Faraonului. Orice schimbări din organism: fiziologice, traumatice, nervoase, emoţionale, energetice generează deteriorări în lucrul organelor şi celulelor, afectează circuitul corect al energiei. În traumele locale, operaţii, suturi, lovituri, organe bolnave, acumulare de săruri, de noduri nervoase de stres, acumulări emoţionale, centre şi puncte energetice nefuncţionale se formează blocaje energetice din faptul că energia nu poate trece liber în aceste locuri.
     Circuitul energiei este legat de circuitul sângelui şi limfei, cu distribuţia lichidului şi sunbstanţelor nutritive. De aceea, se formează edeme, zone dureroase, locuri slăbite. Celulele bolnave sau traumatizate primesc mai puţine alimentare energetică şi fiziologică, ceea ce, adesea, conduce la un proces îndelungat de refacere a porţiunilor afectate.
     Poziţiile curative refac fluxul energetic ceea ce dă posibilitatea persoanei bolnave să primească suficientă alimentare energetică şi fiziologică.
     Înainte de a trece la expunerea circuitului polarităţilor şi poziţiile curative aş dori să recomand variante generale de lucru. Dacă aveţi multe probleme, afecţiuni vechi sau un complex de schimbări, începeţi lucrul cel mai bine cu poziţiile de tratament din următoarea schemă:
     - zilnic, timp de 7-14 zile, câte 10 minute fiecare poziţie, mai puţin poziţia Faraonului;
     - apoi 7-10 şedinţe la 1 -3 zile câte 5 minute fiecare poziţie, cu schimbarea complexului de poziţii. La finalul şedinţei poziţia Faraonului timp de 2-5 min.;
     - în continuare, poziţia fundamentală devine poziţia Faraonului, cel mai bine în mişcare, dar, bineînţeles că se admite şi poziţia şezând şi culcat şi în picioare nemişcat. Şi câteva poziţii curative de 1-2 ori pe săptămână, câte 2 min. fiecare.
     „Eliminarea blocajelor” într-o stare normală este de dorit a se efectua 1 dată al 10-15 zile câte 2-10 min. în fiecare poziţie.
     Spre exemplu, executaţi „mână-picior”, „eliminarea blocajelor”, „coccis - vertebrele cervicale”. Schimbaţi poziţiile cu: ”picior-şold”, „şold- umăr”, „coccis-ombilic”, „ombilic-vertebre cervicale”. În continuare introduceţi în lucru centrele dinamice. „Ombilic-mână,” „ombilic-umăr”, „ombilic-picior”, „ombilic-loc dureros”. La fel şi cu vertebrele cervicale şi cu coccisul. Vezi secţiunea „Centre dinamice”. În jurul zonei dureroase se pot amplasa Cilindrii în diferite locuri, dar Cilindrul Solar trebuie să fie întotdeauna mai jos faţă de cel Lunar.
     Tratamentul cu Cilindrii se poate combina cu succes cu orice tratament tradiţional (tablete, mixturi, vitamine, tincturi, unguente, fierturi de plante medicinale, diferite proceduri etc.) sau netradiţional.
     Cilindrii Faraonului intensifică şi îmbunătăţesc calitativ toate procesele ce se petrec în celule. De aceea exerciţiile de respiraţie, de meditaţie, cele fizice şi de altă direcţie se recomandă a se efectua cu Cilindrii în mână, în aer liber sau într-o încăpere foarte bine aerisită. Îmbrăcămintea pe care o purtaţi în timpul şedinţei trebuie să fie lejeră, să nu limiteze mişcările şi de preferinţă fără elemente metalice.

     Esenţa polarităţii
     Similar Pământului şi Soarelui, corpul nostru are şi el poli magnetici de nord şi de sud.
     Partea superioară a corpului are o sarcină pozitivă.
     Picioarele au sarcină negativă.
    Jumătatea dreaptă a corpului are sarcină pozitivă.
    Jumătatea stângă a corpului are sarcină negativă.
     Şedinţele de polaritate constau în amplasarea polilor pozitiv şi negativ (de obicei cu mâna dreaptă şi stângă) pe anumite porţiuni ale corpului.
     Cilindrul Solar (din cupru) are sarcină pozitivă (+).
    Cilindrul Lunar (din zinc) are sarcină negativă (-).
     Utilizarea Cilindrilor Faraonului permite intensificarea afluxului de forţă vitală în organism, atât de mai multe ori, cât şi calitativ.
     Nu aşteptaţi rezultate imediate. Este necesară o serie de şedinţe de polaritate plus, reeducare morală, exerciţii fizice şi un regim alimentar pentru a obţine schimbările necesare. Cu toate că se pot obţine şi rezultate imediate sub forma ameliorării durerilor şi îmbunătăţirea funcţionării diferitelor sisteme ale organismului.
    Începeţi cu 3-4 şedinţe pe săptămână.
    Atunci când aţi observat în starea dvs. de sănătate o anumită îmbunătăţire, sunt suficiente două şedinţe pe săptămână.
    Când totul s-a rezolvat – o şedinţă de polaritate pe săptămână ca mijloc de tonificare este varianta ideală până când vor dispărea cu desăvârşire toate simptomele nedorite. Şedinţele sunt utile şi în scop profilactic.
     Cilindrii se pot utiliza şi în perioadele de criză, dar şi în acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanţei.
     În cazurile persoanelor vârstnice, şedinţele scurte şi dese (3 ori pe săptămână) de polaritate sunt cele mai oportune şi utile. O polaritate prea puternică poate genera prin sine un proces curativ de curăţare, eliberând toxinele ce se acumulează în timp îndelungat, şi pentru distrugerea cărora persoanele vârstnice nu au suficientă forţă vitală. Este mult mai bine să se meargă mai încet şi mai uşor. Pentru vârstnici este radical şi regimul alimentar şi o nutriţie corectă.

     Pentru copii până la 7 ani se recomandă şedinţe de polaritate numai prin părinţi.
    
    
CUM ÎNCEPEM O ŞEDINŢĂ DE POLARITATE

    Înainte de şedinţă aveţi grijă ca încăperea în care se va lucra cu Cilindrii să fie înălzită, să fie linişte şi persoana să aibă confort. Cel mai bine este să se îndepărteze tot ce poate distrage atenţia. Opriţi televizorul, radioul, telefonul, îndepărtaţi animalele de companie. Pentru o atmosferă mai plăcută puneţi muzică plăcută, liniştitoare. Îmbrăcămintea trebuie să fie comodă şi lejeră, fără elemente metalice. Cel mai indicat este ca persoana să se descalţe şi să scoată ciorapii. Acest lucru va permite contactul energetic direct cu picioarele. Puneţi deoparte bijuteriile, cataramele, cheile, ceasul şi alte lucruri similare.
     Pentru refacerea şi echilibrarea fluxului de forţe vitale, pentru deblocarea punctelor energetice, cel mai bine este să se efectueze şedinţa în poziţia culcat pe o suprafaţă dreaptă şi dură. Sub ceafă şi şale se pot pune mici suluri.
     Înainte de începerea şedinţei relaxaţi-vă şi inspiraţi adânc de câteva ori. După începerea şedinţei puteţi vorbi despre ceea ce experimentaţi, puteţi râde, plânge sau tăcea. Cu cât vă relaxaţi mai mult, cu atât mai uşor va trece prin organism forţa vitală. Faceţi ceea ce vă este cel mai necesar în acel moment.
     În timpul şedinţei, cel mai bine este să aveţi o respiraţie profundă. Acest lucru dă posibilitatea relaxării şi eliberării de stinghereală emoţională.

    
Recomandări de utilizare a metodelor polarităţii cu Cilindrii Faraonului

     1) Folosiţi cilindrii individual sau în cercul persoanelor apropiate.
     2) În fiecare poziţie este obligatorie efectuarea punctelor a) şi b) (vezi secţiunea „Poziţii de bază”). În poziţia 2 „ELIMINAREA BLOCAJELOR” este obligatorie efectuarea tuturor punctelor în ordinea propusă.
     3) Este obligatorie efectuarea seriei de şedinţe de polaritate. O singură şedinţă nu este eficientă.
    4) Este contraindicată poziţionarea cilindrilor pe creştetul capului.
     5) Este de dorit să se efectueze şedinţele de polaritate pe stomacul gol sau cel mai devreme la 1 oră după masă.
    6) Cilindrul amplasat perpendicular pe corp, oferă un flux mai puternic de energie. Folosiţi acest lucru numai la persoanele cu un organism puternic.
     7) Cilindrul amplasat transversal pe corp dă un flux mai blând. Folosiţi această poziţie în cazul persoanelor cu un fizic slăbit sau al celor vârstnice, dar şi pentru copii de la 7 la 14 ani.
    8) Timpul optim de lucru în fiecare poziţie este de 2-10 min.
    9) Pentru lucrul cu organe concrete, cu schimbări funcţionale semnificative, cel mai bine este să folosiţi perioada lor de activitate energetică maximă:
     - plămâni: de la 3 la 5;
     - intestin gros: de la 5 la 7;
     - stomac: de la 7 la 9;
     - splină, pancreas: de la 9 la 11;
     - inimă: de la 11 la 13;
     - intestin subţire: de la 13 la 15;
     - vezică urinară: de la 15 la 17;
     - rinichi: de la 17 la 19;
     - pericard: de la 19 la 21;
     - canalul energetic trei focare: de la 21 la 23;
     - vezicula biliară: de la 23 la 1;
     - ficat: de la 1 la 3.
     10) La finalul fiecărei şedinţe se recomandă „Poziţia Faraonului” timp de 2 minute (vezi secţiunea „Poziţii de bază”).
     11) Cilindrii posedă capacitatea de autopurificare. Dar după solicitări foarte mari se pot spăla timp de câteva secunde într-un curent de apă rece. Străduiţi-vă să nu pătrundă apa pe holograme. În cazul oxidării curăţaţi cu orice lichid sau pastă de curăţare a metalelor, care nu zgârie suprafaţa.
     12) Nu îi păstraţi lângă televizor, frigider, sau alte aparate casnice în funcţiune. Găsiţi-le un loc în cel mai liniştit şi mai armonios colţişor din casa dvs.
     13) Dacă nu aveţi suficient timp, şedinţa se poate limita doar la o singură poziţie din cele enumerate, cel mia bine la poziţia Faraonului.

    
POZIŢIILE DE BAZĂ
    
1. MÂNĂ-PICIOR
     Această poziţie influenţează întregul organism, contribuie la relaxare, acumularea forţei vitale, eliminarea blocajelor. Se poate realiza atât din poziţia culcat cât şi şezând pe scaun:
     a) Cilindrul Solar (din cupru) se amplasează sub călcâiul stâng, cel Lunar (din zinc) se ia în mâna dreaptă.
    
     b) Cilindrul Lunar (din zinc) amplasează sub călcâiul drept, cel Solar (din cupru) se ia în mâna stângă.
     Fiecare poziţie se menţine dela 2 la 10 minute.
     A doua mână este menţinută cu palma în sus, picioarele uşor depărtate.
     Dacă se efectuează şezând pe scaun, cilindrul de sub picior se amplasează în lungul tălpii.
2. ELIMINAREA BLOCAJELOR
     În poziţia culcat, cilindrul Solar este amplasat transversal sub mijlocul feselor în zona coccisului sau în plica dintre fese.
     Cilindrul Lunar se ţine în mâna dreaptă, perpendicular timp de 2-10 minute în succesiunea următoare:
     - pe osul pubis,
     - la două degete mai sus de ombilic,
     - pe stern pe linia mameloanelor,
     - pe adâncitura dintre clavicule,
     - pe frunte deasupra sprâncenelor.
3. COCCIS – VERTEBRE CERVICALE
     Culcat, amplasaţi Cilindrul Solar transversal sub mijlocul feselor în zona coccisului sau în plica dintre fese, pe cel Lunar – sub vertebrele cervicale. Mâinile în lungul corpului cu palmele în sus.
     Şezând – Cilindrul Solar în plica dintre fese pentru a avea contact cu coccisul, Cilindrul Lunar – sub vertebrele cervicale. Staţi rezemat pe spate, presaţi cilindrul Lunar. Mâinile amplasate în lungul corpului cu palmele în sus.
4. PICIOR-ŞOLD
     a) Cilindrul Solar se amplasează pe partea stângă, în spate, ceva mai jos de talie (partea superioară a fesei stângi). Cilindrul Lunar – sub călcâiul drept.
     b) Cilindrul Solar – sub călcâiul stâng. Cilindrul Lunar – pe partea dreaptă, în spate, ceva mai jos de talie (partea superioară a fesei drepte).
5. ŞOLD-UMĂR
     a) Cilindrul Solar – de-a lungul umărului stâng. Cilindrul Lunar – plica inghinală dreaptă.
     b) Cilindrul Solar - de-a lungul umărului drept. Cilindrul Lunar – plica inghinală stângă.
6. PICIOR-UMĂR
     Culcat: a) Cilindrul Solar se amplasează sub călcâiul stâng. Cilindrul Lunar – pe umărul drept în zona claviculei.
     c) Cilindrul Solar - pe umărul stâng în zona claviculei
     Cilindrul Lunar – se amplasează sub călcâiul drept.
     Şezând – cilindrul este amplasat sub talpă în lungul acesteia.
7. MÂNĂ-UMĂR
     a) Cilindrul Solar se ţine în mâna stângă. Cilindrul Lunar se amplasează în lungul umărului drept.
     b) Cilindrul Solar se amplasează în lungul umărului stâng. Cilindrul Lunar se ţine în mâna dreaptă.
8. VERTEBRE CERVICALE-PICIOR
     Cilindrul Solar se amplasează a) sub călcâiul drept, după care b) sub călcâiul stâng.
     Cilindrul Lunar se află tot timpul sub vertebrele cervicale (la baza craniului).
9. COCCIS-MÂNĂ
     Cilindrul Solar se amplasează în plica dintre fese sau sub fese.
     Cilindrul Lunar se ţine mai întâi a) în mâna dreaptă, apoi, b) în cea stângă.
10. ELIMINAREA DURERII
     În dureri în orice zonă (inclusiv cele de dinţi): în regiunea suturilor, în luxaţii, tăieturi, fracturi se poate realiza exerciţiulîn orice loc.
     a) Cilindrul Solar se amplasează mai jos de locul bolnav. Cilindrul Lunar mai sus de locul dureros.
     b) Cilindrul Solar la stânga mai jos de locul dureros. Cilindrul Lunar se amplasează la dreapta mai sus de locul dureros.
     c) Cilindrul Solar se amplasează la stânga mai sus de locul dureros. Cilindrul Lunar – la dreapta, mai jos de locul dureros.

     Cilindrii pot fi menţinuţi mult timp, până la câteva ore, până la dispariţia durerii, folosind diferite poziţii. Durerea se poate intensifica la început. Nu îndepărtaţi Cilindrii sub nici un motiv în această perioadă, trebuie să aşteptaţi ameliorarea durerii.
    
11. POZIŢIA FARAONULUI
     Cilindrul Solar se ţine în mâna dreaptă, cel Lunar în mâna stângă.
     Această poziţie nu este legată de utilizarea polarităţilor corpului dvs. Ea are la bază fluxul de energie creat de către cilindrii. Omul se află la mijlocul acestui flux.
     Poziţia poate fi folosită în patru variante. a) CULCAT – cea mai blândă şi mai liniştită dintre toate. Se foloseşte pentru efect curativ, de refacere, liniştitor. Se poate folosi de către copii şi vârstnici, dar nu din prima zi de lucru cu Cilindrii Faraonului. La început efectuaţi 3-5 zile câte ceva din poziţiile curative. Aceasta este poziţia cea mai îndelungată. Se poate menţine timp de 40 minute până la 2 ore şi peste. Copii de la 5 minute şi peste.
     În această poziţie se poate dormi, şi nu este neapărat nevoie să se doarmă nemişcat pe spate, ci în orice poziţie comodă pentru dvs., chiar şi pe burtă sau pe o parte. După ce se încheie lucrul cu Cilindrii vă veţi trezi. Îi îndepărtaţi de pe pat şi puteţi să vă continuaţi somnul.
     b) ŞEZÂND – şi aceasta este liniştită, blândă, dar mai activă. Se poate efectua timp de 20 – 50 minute.
     Puteţi citi, asculta muzică sau chiar să vizionaţi o emisiune la televizor – sunetele calme, armonioase, culorile, subiectele nu vor influenţa lucrul.
     c) ÎN PICIOARE – o poziţie activă, ce generează un flux mai puternic de energie. Este poziţia de refacere şi acumulare de forţă. Nu se recomand în cazurile de slăbiciune puternică, persoanelor vârstnice, copiilor sub 7 ani, imediat după boli îndelungate şi grave. Timpul de lucru este de 10-20 minute. În această poziţie se pot planifica activităţile, se pot gândi variantele de soluţionare a situaţiei, următorii paşi în viaţă, se pot face planuri de creaţie.
     Focalizaţi-vă asupra ideii că vă vin ajutoare. Că în dvs. se varsă forţă, sănătate, energie, vigoare, calm, echilibru, armonie.
     d) ÎN MIŞCARE – o poziţie de refacere şi acumulare de forţă. Este cea mai activă şi de aceea cea mai scurtă. Timpul de lucru este de 2 – 15 minute. Puneţi muzică sau concentraţi-vă asupra CELUI DE SUS şi similar poziţiei anterioare asupra gândurilor despre ajutoare, armonie, sănătate etc. Folosiţi mişcări line ale întregului corp. Este obligatorie includerea mişcărilor pentru toate articulaţiile şi părţilor corpului. Acesta este dansul dvs. personal, în care participă fiecare os, fiecare muşchi şi ligament, inclusiv degetele mâinilor şi picioarelor, toate secţiunile coloanei vertebrale.
    
CENTRE DINAMICE
     Există anumite centre ale corpului care sunt cu deosebire sensibile la trecerea forţei vitale. Acestea usnt următoarele centre:
     - coccis,
     - ombilic,
     - baza vertebrelor cervicale
     Coccisul (vârful osului sacral) este partea cu sarcina negativă cea mai mare din corpul nostru.
     Prin amplasarea Cilindrului Solar pe coccis, cilindrul Lunar poate fi amplasat pe orice loc dureros ce se află mai sus – spate, piept, organe bolnave.
     Centrul ombilical – are sarcină zero.
     Cilindrul trebuie amplasat pe ombilic perpendicular pe corp.
     Dacă amplasaţi cilindrul Solar pe ombilic, atunci pe cel Lunar amplasaţi-l pe orice loc mai sus de el – piept, spate, mâini, gât, cap.
     Nu puneţi niciodată cilindrul pe creştetul capului.
     Dacă amplasaţi Cilindrul Lunar pe ombilic, pe cel Solar puneţi-l în orice loccu probleme mai jos.
     Dacă trebuie să lucraţi cu partea inferioară amplasaţi Cilindrul Solar sub degetele ambelor picioare.
     Dacă trebuie să lucraţi cu o jumătate sau cu un picior, amplasaţi cilindrul în lungul tălpii.
     În poziţia culcat – îndoiţi piciorul din genunchi.
     Baza vertebrelor cervicale – în partea superioară a coloanei vertebrale este sarcină pozitivă completă.
     Amplasaţi Cilindrul Lunar transversal bazei vertebrelor cervicale, iar pe cel Solar pe orice porţiune cu probleme sau dureroasă a corpului dvs. situată mai jos – spate, piept, mâini, picioare.
    
RECOMANDĂRI DE FOLOSIRE A POZIŢIILOR DE BAZĂ (a se utiliza în succesiunea propusă)
     Din poziţiile recomandate se pot realiza complexe de exerciţii. Aceste complexe este de dorit să fie folosite alternativ. Lucraţi în ritmul – în fiecare zi sau la două zile, de două sau trei ori pe săptămână. Depinde de starea dvs şi de problemele pe care le aveţi.
     În cazul unor mari schimbări în organism, la nivel fizic, emoţional, psihologic sau energetic, poate fi eficient lucrul cu Cilindrii de două ori pe zi circa 3-7 zile. Spre exemplu, o dată pe zi complex curativ şi o dată pe zi poziţia Faraonului într-una dintre variante, în funcţie de starea dvs. Sau o dată pe zi complexul de exerciţii curative şi consumul pe parcursul zilei a 150 – 300ml apă încărcată special pentru dvs.
     Pentru acest lucru pe vasul cu apă pusă la încărcat, amplasaţi o fotografie a dvs. Cilindrul Solar – în partea dreaptă a imaginii din fotografie, iar cel Lunar – în stânga. 200-500 ml ml apă se încarcă suficient în decursul a 6-8 ore.
     Dacă aveţi o singură solicitare asupra organismului – fizică, emoţională, psihologică, energetică, eliminaţi-o imediat şi întăriţi rezultatul cu şedinţe repetate încă 2-3 zile.

     La intoxicarea cu alcool după vizita cuiva sau după un banchet, menţineţi Cilindrii Faraonului în poziţia Faraonului – culcat sau şezând – sau folosiţi orice complex de exerciţii. Cilindrii, lucrează la nivel profund, încep să neutralizeze alcoolul şi alte substanţe gerele pentru organism. În acest timp s-ar putea să experimentaţi un disconfort interior. La o intoxicare puternică cu alcool se percepe ca durere în tot corpul. Cel mai important lucru este să nu vă speriaţi şi să nu aruncaţi Cilindrii. Trebuie să aşteptaţi până trece starea dureroasă.

    
LUCRUL CU COPII SUB 7 ANI
     În caz de dureri, lovituri, traumatisme la copii, adulţii iau Cilindrul Solar în mâna dreaptă, pe cel Lunar în stângă şi se aplică pe corpul copilului. Se poate aplica peste îmbrăcăminte. Cel Solar mai jos de locul dureros, cel Lunar mai sus. Între corpul copilului şi cilindrii se află degetele adultului. Nu trebuie să permiteţi contactul direct al copiilor sub 7 ani cu cilindrii.
     Folosiţi apa încărcată cu cilindrii pe perioada bolilor pentru consum, spălături, băi.
     Adulţii execută poziţia Faraonului pentru curăţare şi acumulare de forţă. După aceasta sau după bunul plac, îmbrăţişează copilul sau îl ţin pe genunchi. Cilindri rămân în mâinile adultului aflat în poziţia Faraonului.
     Pentru armonizarea relaţiilor din familie, pentru intensificarea protecţiei copilului şi a potenţialului său energetic se poate folosi următoarea poziţie. Unul dintre adulţi ţine în mâna dreaptă Cilindrul Solar, cel de al doilea adult în mâna stângă pe cel Lunar. Cu mâinile libere ţin mâinile copilului sau îl îmbrăţişează după umeri.

    
LUCRUL CU ANIMALELE Animalele precep foarte bine lucrul cu Cilindrii. Folosiţi acest lucru în orice problemă pe care o aveţi cu animalele dvs. de companie. Oferiţi-le spre consum apă încărcată cu Cilindrii. Folosiţi poziţiile curative de bază:
     - „mână-picior” direct la lăbuţe, nu neapărat la pernuţe, dar Cilindrii să fie în contact cu lăbuţele;
     - „coccis-vertebrele cervicale” – Cilindrii pe părţile laterale ale animalului. Cel Solar în dreapta, cel Lunar în stânga. Nu este obligatoriu ca Cilindrii să atingă corpul. În cazul unor probleme serioase se pot efectua mai multe şedinţe pe zi.

    
LUCRUL PENTRU DEZVOLTAREA CONŞTIENŢEI Cel mai bine a se efectua dis de dimineaţă sau înainte de culcare următoarele poziţii:
     - reducerea blocajelor,
     - coccis- vertebre cervicale,
     - mână-picior,
     - poziţia Faraonului.

     Primele trei poziţii vă pregătesc organismul pentru trecerea energiilor subtile. În poziţia Faraonului vă concentraţi asupra faptului că veţi fi ajutaţi de Forţe Superioare.
     Veţi fi inundaţi de calm, echilibru, armonie, forţă, protecţie.
     Concetraţi-vă asupra ceea ce doriţi să facţi concret. Acest lucru poate fi:
     - ieşirea spre noi cunoştinţe,
     - întâlnirea cu Mentorul sau Învăţătorul,
     - obţinerea Puterii, cunştinţelor şi energiei pentru a ajuta oamenii,
     - ajutor pentru soluţionarea unei situaţii,
     - ajutor pentru obţinerea echilibrului în gânduri, acţiuni, dorinţe,
     - intensificarea protecţiei împotriva atacurilor externe şi interne.
     Se pot spune rugăciuni sau vă puteţi adresa Forţelor Superioare, puteţi cânta mantre.
     Energia şi Forţa obţinută în şedinţă trebuie să fie folosită fie pentru lucrul interior al persoanei respective fie pentru ajutorul altor persoane sau pentru curăţarea spaţiului din jur. O cantitate mare de energie acumulată poate sufoca persoana. Cu cât primiţi mai mult, cu atât trebuie să oferiţi mai mult oamenilor.
     Cilindrii măresc forţa gândurilor dvs. de câteva ori. De aceea, încercaţi să vă controlaţi gândurile, mai ales în timpul şedinţelor. Trimiteţi numai Sănătate, Iubire, Armonie, Forţă, Protecţie.
     Reţineţi că gândurile negative, răutăcioase, se vor întoarce la dvs. şi cei apropiaţi prin boli, accidente, neînţelegeri în familie şi la servici, pierderi.
     Cei ce se ocupă serios de schimbarea calitativă a vibraţiilor sale trebuie să reţină faptul că Cilindrii ajută la deschiderea mai rapidă a centrilor energetici.
     De aceea lucrul trebuie să se efectueze obligatoriu cu toate centrele energetice, fără excluderea vreunuia dintre acestea. Doar deschiderea armonioasă a tuturor centrelor, împreună cu schimbarea calitativă a conştienţei pot să vă ajute în mod real pe calea conştientizării capacităţilor dvs.
     Nu vă grăbiţi să obţineţi un rezultat concret. Organismul dvs. trebuie să se pregătească în totalitate sau chiar să se restructureze pentru ca fluxul de energii subtile să nu vă afecteze.
     Meditaţiile cu Cilindrii începeţi-le cu cele mai simple:
     - relaxare, perceperea fluxului,
     - lucrul cu chakrele,
     - lucrul interior,
     - lucrul cu mediul înconjurător,
     - cromoterapia.

     Abia după ce veţi începe să controlaţi punctele energetice începeţi meditaţiile mai complicate:
     - simboluri, planete, karmă.

     Reţineţi că Cilindrii oferă Forţă Binefăcătoare. „Nu bateţi cuie cu ea”.