ro  :  Lucrul cu cilindrii în poziţia

LUCRUL CU CILINDRII ÎN POZIŢIA FARAONULUI


    Dacă nu aveţi probleme de sănătate, atunci puteţi începe imediat să lucraţi cu Cilindrii în poziţia Faraonului. Puteţi să lucraţi în picioare, şezând, culcat. Fiecare alege acea poziţie în care se simte cel mai comod în acest moment. Folosiţi orice muzică de meditaţie, pe care ascultând-o vă puteţi relaxa şi vă puteţi odihni. Lăsaţi-vă în voia fanteziilor. Închipuiţi-vă în acel loc în care vă simţiţi bine şi vă relaxaţi cu uşurinţă: o poieniţă în pădure, un lac, un râu, o mare, un vârf de deal sau de munte, unde nu aveţi pe nimeni în jur. Doar cerul albastru deasupra, raze calde de soare, linişte, cântec de păsări, o adiere lină a vântului. Creaţi-vă imaginea unui colţişor liniştit şi abandonaţi-vă în el cu gândul. În gând puteţi înota, zbura, culege şi mirosi flori, puteţi sta culcat, puteţi pescui, vă puteţi îndrepta spre stele, puteţi sta la un foc de lemne şi puteţi privi scânteile ce se pierd în cerul nopţii. Vă puteţi întoarce în copilărie, tinereţe sau, dimpotrivă, puteţi călători în viitor. Dvs. alegeţi. Vă puteţi afla în poziţie statică, dar nu vă temeţi dacă la început veţi percepe o mişcare interioară a corpului dvs., mişcare ce va deveni treptat din ce în ce mai intensă. Dacă staţi în picioare, nu vă temeţi că veţi cădea, ci ţineţi picioarele mai depărtate. Relaxaţi-vă corpul. Lăsaţi mâinile, picioarele, fiecare muşchi să simtă libertatea. Mişcările pot fi line sau bruşte. Poate fi un dans sau un zbor, pot fi şi mişcări de gimnastică. Dacă vă doriţi să daţi pur şi simplu din mâini, atunci faceţi asta, dacă doriţi să vă clătinaţi, să vă rotiţi, să vă aplecaţi, nu vă reţineţi pornirile. Cel mai important lucru este să credeţi în corpul dvs. Acesta cere doar mişcările care îi sunt necesare.
     Daţi frâu liber şi emoţiilor dvs. Puteţi să începeţi să cântaţi, să plângeţi, să ţipaţi. Nu vă reţineţi necesităţile interioare. Durata acestor exerciţii este variabilă pentru fiecare persoană. Mişcările şi pornirile interioare vor înceta. Înainte de a deschide ochii, strângeţi Cilindrii în mîini, încordaţi picioarele, întindeţi-vă şi abia după aceea deschideţi ochii. Dacă va apărea ameţeala sau o senzaţie de slăbiciune, atunci staţi puţin întinşi în pat sau aşezaţi-vă, beţi o ceaşcă de ceai poaspăt preparat. Asemenea exerciţii cu Cilindrii Faraonului sunt un mod aparte de meditaţie.
     Meditaţia este o focalizare interioară a mentalului spre ceva.
     Când ieşiţi în natură întotdeauna aveţi dorinţa de a vă odihniţi. Acest lucru înseamnă eliminarea sau detaşarea temporară de anumite probleme, griji şi recuperarea forţelor şi sănătăţii din natura înconjurătoare; să vă încălziţi în razele călduţe ale soarelui, să ascultaţi cântecul păsărilor, foşnetul frunzelor, sunetele produse de vânt. Toate aceste senzaţii încercaţi să le percepeţi în meditaţia cu Cilindrii.
     Aşa cum am mai vorbit, între Cilindrii se produce un flux aparte. Dvs. ţineţi Cilindrii în mâini şi acest flux se acordează cu unda dvs. sănătoasă şi o distribuie întregului organism, fiecărui organ, fiecărui sistem de organe, printre care şi sistemului nervos, imunitar, sanguin, limfatic, energetic, sănătate, forţă, Qi, calm, echilibrare, cunoaştere, înţelepciune, legătură cu Învăţătorul, cu planetele dvs., cu egregorul la care sunteţi conectaţi, cu Forţele Superioare.
     Puteţi sta în picioare, puteţi şedea, ţinând Cilindrii în mâini şi asupra dvs. se va îndrepta fluxul care va reface unda dvs. sănătoasă şi prin aceasta, funcţia organelor, a întregului organism şi câmpului energetic. Puteţi să nu vă gândiţi la nimic, să nu vă imaginaţi nimic şi să nu credeţi în nici o structură energetică a organismului. Totuşi, munca de refacere din interiorul organismului dvs. se va produce. Veţi descoperi acest lucru după un timp prin îmbunătăţirea dispoziţiei dvs. Perioada aceasta este individuală pentru fiecare persoană.
     Însă dacă veţi dirija mental acest flux, adică îl veţi îndrepta spre locul în care este nevoie cel mai mult de el în interior, iar aceasta este o variantă a meditaţiei, şi ea va intensifica eficacitatea lucrului cu cilindrii.
     În fiecare zi omul face faţă diferitelor probleme, le soluţionează sau le amână. Diferitele întâlniri, emoţii, situaţiile de viaţă, reacţiile interioare vis-a-vis de oameni şi evenimente, alimentaţia şi apa sunt poluate şi toate acestea conferă zilnic o îngreunare oarecare organismului nostru. În afară de acest lucru, privirile şi gândurile altor persoane, acţiunile oamenilor din jur, circumstanţele psihologice, emoţionale şi energetice în care se află un om, au o anumită influenţă asupra câmpului omului, slăbind sau distrugând stratul protector.
     Toate aceste schimbări zilnice se pot elimina prin exerciţile cu Cilindrii (în picioare nemişcaţi sau în mişcare). Dacă vă direcţionaţi gândul spre faptul că acest flux vă curăţă, neutralizează acţiunea negativă internă şi externă şi vă umple corpul cu forţă şi sănătate, Qi, atunci eficacitatea lucrului se intensifică.
     Vă puteţi închipui că alături de dvs. se află o persoană care are nevoie de ajutorul dvs., şi fluxul îl inundă şi pe acesta. Imaginaţi-vă faţa acestei persoane şi priviţi-o mental. Atâta timp cât îl vizualizaţi, fluxul se îndreaptă şi spre acest om.
     Dacă aveţi probleme cu vreun organ anume, senzaţie de greutate sau durere, emoţiile sunt sufocante, nervii sunt tensionaţi, luaţi Cilindrii, staţi în poziţia Faraonului şi îndreptaţi mental fluxul de energie spre locul în care au apărut senzaţiile neplăcute. Închipuiţi-vă că spălaţi, curăţaţi, neutralizaţi tot ce deranjează şi îngreunează. Curăţaţi până când vă veţi simţi mai bine. Apoi umpleţi acest loc cu forţă, sănătate, Qi, calm.
     Lucrul cu Cilindrii include şi diferite niveluri de meditaţie. Acestea pot fi nu numai meditaţii de însănătoşire şi curative, dar şi meditaţii îndreptate spre planificarea unor acţiuni şi situaţii de viaţă, spre dezvoltarea relaţiilor interumane.
     Este foarte eficient lucrul cu Cilindrii în doi sau în trei. Luaţi-vă de mâini, mâna dreaptă liberă a unuia ţine Cilindrul Solar, iar mâna stângă a celuilalt ţine Cilindrul Lunar. Apoi, se schimbă poziţia persoanelor. Această poziţie ajută la armonizarea, înţelegerea reciprocă, soluţionarea unei probleme împreună sau acordarea împreună a unui ajutor unei alte persoane. Vă uniţi printr-un flux comun. Dacă aveţi o persoană slăbită sau bolnavă în casă, sau în stare depresivă sau de isterie, atunci luaţi această persoană de mână între dvs. Şi doriţi-i din tot sufletul ameliorarea stării. Fluxul unit va pătrunde în această persoană purtând foprţă, calm, Qi, sănătate.